Αναζήτηση
Αναζήτηση: Κατηγορία: Τοποθεσία: Ακτίνα σε:

Λέξη Κλειδί

Επιλογή Κατηγορίας

Πόλη/Περιοχή, ή ΤΚ

Χλμ.

KAΘHMEPINH

Δείτε νέα από : ΤO BHMA :: ΣΚΑΪ :: ZOOGLA :: KAΘHMEPINH :: NEWSBEAST :: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ :: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :: BBC TECHNOLOGY :: YAHOO TECHNOLOGY :: CNN TECHNOLOGY

KAΘHMEPINH

Μήνυμα στήριξης των ΗΠΑ στην Ελλάδα από Πάιατ -

Πρόσκληση στους Αμερικανούς τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας  στέλνει μέσω συνέντευξής του ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ ενώ υπενθυμίζει την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας.



Οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ λένε «ναι» στο εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία -

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Υπέρ του εμπάργκο στην πώληση όπλων προς τη Σαουδική Αραβία αναμένεται να ψηφίσει σήμερα για άλλη μία φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως αντίδραση στην εντεινόμενη κρίση στην Υεμένη, καθώς η σχετική πρόταση θα έχει στήριξη από όλες τις ευρωομάδες του Κοινοβουλίου εκτός από την ομάδα της Ακροδεξιάς.



Κουμουτσάκος: Μείζον θέμα η διαπόμπευση διπλωμάτη από τον πρωθυπουργό στη Βουλή -

Το πρωτοφανές γεγονός του να αποκαλύπτει από του βήματος της εθνικής αντιπροσωπείας πρωθυπουργός της χώρας, το περιεχόμενο διαβαθμισμένης αναφοράς πρέσβεως αναφορικά με τις «πηγές» που έχει στη χώρα την οποία υπηρετεί, έφερε στην Ολομέλεια ο κ. Γ. Κουμουτσάκος.



Καμμένος για Σαουδική Αραβία: Χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει συμφωνία -

Ο υπουργός Αμυνας σε αποψινή του συνέντευξη είπε ότι η όλη συζήτηση σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στην Σ. Αραβία αποτελούν μέρος ενός πολέμου εναντίον του ώστε να αποδυναμωθεί ως κυβερνητικός εταίρος.



Αλλα μέτρα και σταθμά -

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ορθολογικά και τηρούν τις υποχρεώσεις τους αντιμετωπίζουν έναν ιδιότυπο πόλεμο. 



Η αποτυχία της αμερικανικής ελίτ -

Το να βρίσκει κάποιος ένα άλλοθι για να εξηγήσει τις δικές του αποτυχίες είναι πάντοτε μια εύκολη, αλλά όχι υπεύθυνη λύση. Η παραδοσιακή αμερικανική ελίτ κινδυνεύει να πέσει σε μια τέτοια παγίδα.



Τριακόσιες χιλιάδες βλήματα -

Η πολύνεκρη μάχη του Σομ, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1916 με ένα φοβερό μπαράζ πυροβολικού, που ώς τότε ο κόσμος δεν είχε ξαναδεί όμοιό του. 



Διαβαθμισμένα κόλπα -

Την περασμένη εβδομάδα η Βουλή αναστατώθηκε. Ο αντιπρόεδρος του σώματος κ. Νικήτας Κακλαμάνης σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρό του κ. Νίκο Βούτση προστάτεψαν το έθνος από την αλήθεια. 



Διακινητές εμμονών -

Σε όποιον τομέα αγαθοεργιών και αν ειδικεύονται οι συμμορίες, στο εμπόριο ναρκωτικών, στο τράφικινγκ, στις ληστείες, κοινό τους γνώρισμα είναι ο πολυεθνικός χαρακτήρας.



Βλήματα ήττας για τη συγκυβέρνηση -

Κάτι βαρύ πλανάται πάνω από το «πριντσιπάτο» του Μαξίμου. Η εξομολογημένη αμαρτία του κ. Τσίπρα, η συμμαχία του με τον «εξαποδώ» της εθνικιστικής Δεξιάς δεν μπορεί να καθαρθεί στα ύδατα της Αριστεράς. 



Εκτός κειμένου, εντός ρόλου -

Την πρώτη φορά που ανέβηκε στο βήμα ήταν εμφανώς αγχωμένος. Αν και κουστουμαρισμένος, έμοιαζε γυμνός. Μιλούσε σαν να βρίσκεται σε διάδρομο γυμναστηρίου.



Τασία Χριστοδουλοπούλου: Άλλοθι -

​«Σιγά. Φοβηθήκαμε». Η περιφρονητική ειρωνεία εκσφενδονίστηκε από το προεδρείο, όπου χοροστατούσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, όταν ο αγορητής της Ν.Δ. έκανε μια υπαινικτική αναφορά για ειδικό δικαστήριο.



Τα μικράτα μιας μέρας -

Σαν τα ψιχία που μένουν αζήτητα στο τραπέζι ύστερα από ένα χορταστικό γεύμα. Μικρά, φαινομενικά ασήμαντα συμβάντα και εικόνες που αλέθονται στις μυλόπετρες των κατακλυσμιαίων σοβαρών κι αζύμωτων γεγονότων, μπαίνοντας στη λίστα των προς διαγραφή της μνήμης. 



Το Κονκλάβιο (29/11/17) -

Και ως εκ θαύματος, οι αριστερές «ευαισθησίες» του Νίκου Φίλη, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής προέταξε το «ανθρωπιστικό» σκέλος της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για να υποστηρίξει την επανεξέτασή της, διέσωσαν, υποτίθεται, τα προσχήματα για την κυβέρνηση. 



Εκλεκτικές συγγένειες -

Περίεργο πράγμα, τελικώς, αυτές οι κυβερνητικές συμμαχίες δεξιάς και αριστεράς στην Ελλάδα, αν κρίνουμε και από την προχθεσινή φορτισμένη συζήτηση στη Βουλή, όπου ο δεξιός Καμμένος βρήκε την ιδανική κάλυψη από τον αριστερό Τσίπρα.



Οι ΗΠΑ κοιτούν με... άλλο μάτι την Ευρώπη -

Μια Ευρώπη που θα ήταν ενιαία, ελεύθερη και ειρηνική. Αυτή ήταν η ελπίδα των Αμερικανών όταν ενθάρρυναν τη δημιουργία της Ε.Ε. 



Το ζήτημα της ασφάλειας και οι ιδεοληψίες -

Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας, αφού η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται γεωγραφικά στη γραμμή επαφής Βορρά και Νότου, με «διαπερατά» σύνορα λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, και να αποτελεί διαμετακομιστικό κέντρο ή τελικό προορισμό ανθρώπων και παράνομων αγαθών.



80 χρoνια πριν... 29-XI-1937 -

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΥΣΤΡΑ: (Από σημειώματά του ως απεσταλμένου της «Καθημερινής» ανά την Πελοπόννησο.) Σαν μια αγιογραφία έλαμπε στο πρωινό φως, γεμάτη μαύρα κυπαρίσσια κ’ ηλιοψημένες εκκλησιές κι’ αόρατες γαλάζες παρουσίες ο Μυστράς. Μέσα από τα πλατάνια, τις μουριές και τις λυγαριές του Ευρώτα, τα μάτια στυλώνονται απάνου του και δεν θέλουν πια να φύγουν. 



Γράμματα Αναγνωστών -

Οι επιστολές των αναγνωστών της "Κ".



Νέο μήνυμα στήριξης από Ντράγκι σε Στουρνάρα -

Ισχυρή στήριξη, για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων εβδομάδων, παρείχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά με τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης. 



 

Σύνδεση

Thumbnail Screenshots by Thumbshots